Какво е Maglite®

Магнезиевите плоскости Maglite са материал с широко приложение, основно използван за жилищно, търговско и индустриално строителство. Подходящ е за широк обем от операции свързани с довършителни строителни работи и извършвани с панели за сухо строителство, както и приложения изискващи висока пожаро и прахоустойчивост, защита от плесен и звуков комфорт.

maglite панел

Като строителен материал Maglite има няколко основни предимства: пожароустойчивост, влагоустойчивост, устойчивост срещу плесен и мухъл, здравина, получени от неговата химическа формула; Mg – магнезий, О – кислород (оксид). Магнезиевият оксид често се обозначава с абревиатурата му – MgO. Maglite плоскости се използват в сухото строителство като по-добър заместител на гипсокартона, както и за тавани и за облицовъчен материал. В многостранните му приложения се включват още: фасади, корнизи, шахти, вътрешни разделителни стени, покриви, заместител на външна изолация и циментови замазки.

Maglite плоскости се предлагат с различни размери и дебелина от 3 мм до 20 мм. Това е материал, който не е облицован с хартия и е на разположение в светло – сив, бял или бежов цвят. Текстурата му варира от груба до много гладка.

maglite панел

В момента Maglite плоскостите са широко използвани в Азия, като основен строителен материал. Определен е за „официален“ строителен материал на Летните олимпийски игри ПЕКИН 2008. Използван е при строителството на най-високата сграда в света, Тайпе 101 в Тайван, за вътрешната и външната облицовка, като пожароустойчив материал за облицовка на носещите стоманени греди и като подова изолация. Maglite плоскостите са одобрени за използване в строителството в САЩ през 2003. Благодарение на пожароустойчивостта и високото ниво на безопасност, Ню Йорк и Ню Джърси бяха първите заложили на Maglite плоскостите. Щатът Флорида е избрал Maglite плоскостите за основен строителен и изолационен материал заради високата му здравина (защита на населението от сезонните урагани) и заради резистентността на материала срещу мухъл, плесен и влага.